unzti2b8mxgxaz7r89uj

Kockar möter forskare på matfestival i Stockholms city

Tips till dig som är intresserad av mat, hälsa och miljö. Lördagen den 29 augusti samlas mat-, hälso- och miljöintresserade storstadsbor, kockar, forskare och producenter på Matologi – ett event om mat, hälsa och hållbarhet i Norra Latins trädgård mitt i Stockholms city. 

På Matologi möts forskare från Sveriges lantbruksuniversitet och några av Sveriges mest kända kockar och bagare. På plats förs samtal med matforskare om framtida livsmedel, odling, ekologiskt kött och jakten på det perfekta brödet. Med på eventet finns även producenter som säljer närodlade grönsaker, bröd, kött och andra produkter. Alla är välkomna och det är fri entré.

– Dagens stora intresse för matlagningskonst, råvaror och miljö gav oss idén till Matologi, säger Sara Brännström från Sveriges lantbruksuniversitet. Vi vill sprida kunskap som gör det lättare att göra medvetna val kring livsmedel och skapa intresse för hur världens resurser kan användas på ett mer hållbart sätt. Vi hoppas att det här ska bli ett återkommande evenemang, med flera av Sveriges mest eftertraktade kockar vid vår sida, och mitt i Stockholms innerstad en lördag i augusti.

Bland programpunkterna finns också ”Är insekter framtidens mat?”, ”Mat som identitet”, ”Grönsaker, odling och livsmedelssäkerhet” och ”Odling av miljövänliga jätteräkor i storstadsmiljö”.

Datum, tid och plats
Lördagen den 29 augusti 2015, kl. 14–18
Norra Latins trädgård, Drottninggatan 71 B, Stockholm
Fri entré

Mer info på www.matologi.nu