OakRiver erbjuder rådgivning inom strategisk och operativ kommunikation främst för mat & måltider, hälsobranschen och vårdsektorn. Samtliga rådgivare har lång erfarenhet av kriskommunikation och kriskommunikation inom dessa områden för både svenska och internationella företag.

 

Produktåterdragning
Ett halvt sekel av gemensam erfarenhet av särskilda händelser inom livsmedelsindustrin, gör att vi vågar påstå att vi har marknaden bredaste kompetens för hur man undviker kriser, drar tillbaka produkter och kommunicerar kvalitetsavvikelser.  Vi är tillgängliga 24/7 för våra kunder och kan snabbt hoppa in och ge råd och tips. Alla kriser är olika men få är helt unika. Genom vår erfarenhet, kan vi sätta avvikelsen i ett sammanhang och utifrån det beta oss igenom strategin för att kalla tillbaka produkter, kommunicera med leverantörer, myndigheter och media och snabbt hitta nya lösningar.

 

Kriskommunikation
När krisen är ett faktum handlar det om att ha bra människor runt omkring sig som vet vad de ska göra. Vi har själva suttit mitt i krisens centrum som ansvariga talespersoner. Men vi har också agerat rådgivare vid ett flertal kriser där vi medietränat talespersoner inför ett kritiskt tv-framträdande. Bland uppdragen kan nämnas mediedrev i Plus, Uppdrag Granskning, Dokument Inifrån, Ekot, Studio Ett med flera.

 

Medie-och budskapsträning
Det finns en missuppfattning om att budskapsträningar och medieträningar går ut på att lära talespersoner att dölja eller förvränga sanningen. För oss handlar det om att hantera sanningen och känna sig trygg med det man bestämt sig för att kommunicera.  När vi tränar våra talespersoner är målet att de ska ha ett bättre självförtroende framför kameran än när de kom. Vi varvar teori med praktik och väver in bra och dåliga exempel på hur andra agerat i liknande situationer. Vi tränar företagsledare, styrelseordförande men också hela ledningsgrupper.

 

Vi hjälper er med:

  • Medie- och kristräningar
  • Scenarieplanering
  • Förberedelser inför mediedrev
  • Utveckla eller se över befintlig krisplan
  • Budskapsträningar
  • Krisjour
  • Krishanterin i sociala medier